Data-analyse en data science

Haal meer uit data, met minder inspanning

Iedere onderneming heeft een boel data. Misschien kun je er zelf niet makkelijk bij. Maar met de juiste hulp kun je een boel kennis vergaren uit die data. Daar help ik je graag mee.

Waar je aan kunt denken? Wellicht heb je een specifieke vraag, welke je graag beantwoord ziet op basis van een data-analyse. Of wil je een dashboard waarin je de belangrijkste kengetallen van je bedrijf kunt bekijken. Ben je benieuwd of je online advertentiecampagne wel zo goed loopt? Of wie weet wil je weten hoe mensen zich op je website gedragen, zodat je de inhoud daarop kunt afstemmen.

Of: Veel organisaties werken met Excel. Allemaal spreadsheets die wekelijks worden rondgestuurd. Een boel handwerk, en er gaat veel tijd zitten in het maken en onderhouden ervan. Dat kun je tegenwoordig prima automatiseren, waardoor de hoeveelheid werk om die Excelsheets samen te stellen behoorlijk vermindert.

Wil je een voorbeed van wat ik eerder deed? Zorgverzekeraar CZ heb ik geholpen met het in kaart brengen van een onderdeel van de zorgmarkt. Vele Excelsheets, en honderden internetbronnen samengevoegd tot één helder overzicht dat zij kunnen gebruiken bij het ontwikkelen van een propositie. Zij leverden de data en de bronnen aan, en ik leverde op mijn beurt een helder resultaat op waarin al die data overzichtelijk is geselecteerd en samengevoegd.